torsdag 28 november 2013

Strumpekalendrar


     Mina sysslor just nu är att få en del klart till lilla julen. Strumpe kalendrarna som  jag sydde för ett par år sen skall ju även i år fyllas med små klappar.

    Strumporna är lika stora trots att dom här verkar vara rätt olika, detta beror förstås på vilka paket de är uppstoppade med. Siffrorna jag har sytt i kanten var tanken att bandet från de olika paketen skulle gå genom de olika nummerna men detta fungerade inte så bra eftersom paketen är så olika stora. Hur som haver så fylls strumporna med paket och det är ju lika spännande varje dag fram till jul. Nu hjälper ju även mamman till att införskaffa en del paket och det underlättar lite för mig trots att det är rätt roligt. Inte alltid lätt att finna passande innehåll till så många paket.
    Tomtestickandet fortsätter om än med ännu lugnare fart. Den 14/12 är det julmarknad i Jakobstad och till dess får det bli vad det blir. En del annat smått och gott är på gång och det är ju alltid bra att ha lite olika man håller på med så blir det inte allt så ensidigt.
 
    På lilljul får vi ha två småflickor här så ni kan gissa att vi får det mycket trevligt med lillajulgran och inkastade klappar. Dessutom är det Julmarknad vid Sursik skola och då skall även ettan och jag ta oss en titt där.  Och till er alla bloggvänner och besökare: Hjärtligt tack igen för alla snälla kommentarer och väldigt mycket värde för mig att ni kikar in här.
   Önskar er alla en mysig och trevlig lilljul, så allt gott till er. Vi ses.

2 kommentarer:

Rantamor sa...

Hörrudu nu blev jag ju kär i den där vita tomten, en sån måste jag ju ha i min samling. Du får spara en till mig !!!
Hann ju inte till Hantverksbutiken när vi var i Finland, det var så späckat schema hela tiden.
Skulle ju ut me sonhustrun å barnvagnar, men jag blev kvar hos svärmor med en jättedisk.. =(

En vecka går så fort, och så ville jag vara med mor den mesta tiden.
Få jag fråga vad dina tomtar kostar ???

Tjingelingen från Rantamor.

Mon jardin en ik sa...

Så roligt med all stök innan det är dags. Dina tomtar är hur söta som helst. Fina strumpor också. Plats med en massa presenter. Barnen blir säkert glad.
Ha en trevlig lilljul.
Anje