fredag 1 november 2013

Lyktor tänds

     Allhelgona känns för mig som en måttstock där den riktigt mörka tiden slår till med alla kraft till dess att ljuset återvänder efter julen. Vi har just vänt klockan till vintertid och det gör väl sitt till då det blir fortare mörkt på kvällen. Eftersom jag är en människa som är ordentligt vaken på kvällen så är detta lite bakvänt för min del.

   Nu kan man ju göra det så mycket trevligare att tända ljusen lite överallt så man får den rätta mysfaktorn. Jag har med flit försökt att tända bara ett och annat ljus tidigare i höst men nu unnar jag mig att det får lysa så mycket det vill. Tänker att det här med ljusen blir lite uttjatat om jag börjar med dem tidigt på hösten, därav försöker jag att de många, många får sparas till allhelgona då känns det ljuvligt så mycket mera.

                                               
       Ljusen är en väldigt betydelsefull grej trots sin enkelhet. Passar i alla möjliga sammanhang.
                          Loppisfatet som ger så bra ljuseffekt med sin speglande yta.

     Men ute får det kanske stanna med tre lyktor, det är ju inne vi njuter mest av dem.

     Vi vill ju också komma ihåg även nära och kära som gott bort så ett besök till gravgården med några ljus blir det även till kvällen. En sorgsenhet över de  vi inte träffar mer men även en fin känsla och glädje att se och även få njuta av alla ljusen som lyser upp gravgårdarna så här års.

     En skön hemmakväll lär det bli i kväll och i morgonkväll är vi bjudna till syster yngre så få se vad gott hon har i grytan. Önskar er alla en riktigt, riktig skön och mysig helg. Vi ses igen så till dess, ha det så gott.
 

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, så många fina lyktor du har, det är så mysigt och man kan nästan inte få för många! Härligt.
Agneta kram

Pettas sa...

Ljuskällor kan man nästan inte få för många av nu när mörkret är så mörkt. Det är skönt att tända ljus och hösta in sig ordentligt.
Ha en fin helg!

Karinkram

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Hei!
Så koselig at du la igjen et lite spor hos meg, så fant jeg frem hit:)
Alltid fint å finne frem til blogger en ikke har besøkt.
Det er så fint å tenne lyker og gjøre det koselig når kveldene blir mørke:)

Jeg er av dem som aldri kan få nok lykter,kjøper stadig lykter både på loppis og ellers.
Det er jo vakkert å se de tente lyktene lyse opp både ute og inne:)

Ønsker deg en fin søndag!

Lyckoslanten sa...

Du har rätt om det där med mörker och när ljuset återvänder. Så fint att man får hjälpa till att lysa upp det mörkaste med lyktor och ljus! Skickar en hälsning till dig från våra vänner som vi hade middag med och som du känner. ♥