torsdag 7 november 2013

Minst 30 år gammal stickbeskrivning

     För något år sen visade jag denna gamla giraff Gregor här på bloggen,den är nu några över 30. Då barnen var små stickade jag varsin till dem och åtminstone den ena finns kvar för nu är det barnbarnen som tagit den i besittning när de är hos oss.
   För några dagar sedan fick jag ett e-mail med en förfrågan om jag kunde dela med mig av den beskrivningen ifall jag hade den kvar, hon hade nämligen sett den tidigare här på bloggen.
    Visst hade jag den beskrivningen kvar. Under alla år har jag haft hela mönstersamlingen snyggt insatt i olika mappar men för några år sen när datorn gjorde sitt intåg här på riktigt så kom jag till att denna samling var rätt onödig. Jag tog vara på en liten del, sen fick mina systrar ta det de ville och sen blev det sista slängt.


   Här ser ni hela den gamla beskrivningen så det är bara att ta för sig för den som så önskar.
Som jag minns det så var den ganska enkel och rolig att sticka. Nuförtiden är jag så lat att läsa beskrivningar så jag skulle säkert bara titta på bilden och göra därefter men visst hade jag den ovanan redan tidigare men i mindre skala.
   Jag önskar lycka till med giraffstickandet och hoppas mailskrivaren får några trevliga stunder med stickandet. Och alla ni andra som kikar in, ha det så gott oberoende vad ni håller på med. Vi ses.

7 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Slike dyr var velkomne før, husker jeg!
Nå er det kanskje artig fordi det er nytt, hjemgjort er spesielt nå!
Ha en fin dag!

Rantamor sa...

Du menar inte att du stickat flera stycken sådana giraffer ??
Du är verkligen kreativ, och nu måste du ju börja med att göra tomtar inför julen, dom är du ju ännu duktigare på...

Tjingelingen från Rantamor.

Evas Pyssel sa...

Roligt att ha kvar gamla beskrivningar. Ett tu tre letar man efter dem.
Kram Eva

Lyckoslanten sa...

Men så härligt! Den där giraffen ser så bekant ut! Jag är också sån att jag gör efter bilder. Har litet svårt att hålla mig till mönster.
Ha en fin helg! ♥

Solglitter sa...

Så fint allting!
Ha en härlig helg vännen,
Kram Lollo♥

Mon jardin en ik sa...

Vilken rolig giraff. Det blev likadant här att man röjde ordentlig i alla samlade mönster. Hade gammalt från när jag var så där 12 år. Uppklistrat i en bok. Den sparade jag även om jag aldrig kommer att göra något ur den.
Giraffmönstret kommer jag att sticka till ett barnbarnsbarn.
Ha en fin helg.
Anje

Fjällripan sa...

Vilken söt!! Är inte så duktig på att sticka, men det kanske går att virka en :))