torsdag 16 oktober 2014

Äntligen något klart

     Rätt nöjd med mig själv just nu när några av de liggande arbeten äntligen blivit klara. Gissar att det finns många av er som känner igen sig med att det är så lätt att börja på något nytt än att sen få det klart.

   Påbörjade för mer än ett år sen denna lilla sjal som är av något konstigt garn som jag köpt en gång vid Kangas-aitta. Det är väldigt fint men med nippor i liknande bouclegarn. Passar nog inte till vad som helst men till en sjal eller halsduk är det helt ok. Jag har Allt o lite till att tacka lite för att min sjal blev klar för när jag såg hennes vackra sjal i ett tidigare inlägg så tog det mig att ta tag i min. Det smittar ju liksom av sig som tur är.
                                     
     Min sjal blev stickad i rät,rät,rät och av bekvämlighets själ så blev udden virkad helt på måfå med bara stolpar, tredubbel stolpar och med rätmaska emellan.

     Sen har jag ju grejat till några par pippivantar o sockor men av någon anledning blev dessa lite för små till barnbarnen så därav tänkte de aldrig bli färdiga.
    Tavlorna har inte legat o skräpat så väldigt länge. Jag hade gjort några till Juthbackamarknaden och testade om någon alls skulle gilla dem och se flera st blev sålda så nu fyller jag på mitt minilager lite till de två julmarknaderna jag tänkt vara med i.
        Rätt skoj att hålla på med lite olika saker, det hinner ju inte bli för tråkigt då.
Nu på hösten är det ju dessutom riktigt roligt att titta in på alla möjliga hantverksbloggar och se vad andra har för sig. Verkar nog som om kreativiteten flödar mera inför julen än efter den.
     Säger hej svejs till er för denna gång och hoppas ni kikar in igen här. Tack för alla besök o kommentarer. Vi ses.

7 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Sjalen blev riktigt snygg och det är ju nu du behöver den. Pippimönstret går alltid hem. Mycket populärt.
Håller med , alltid roligt att titta runt på bloggar. Man får lite idéer.
Ha det fint. Kram Eva

nattugglan sa...

Samma sak här!Man tittar på andra bloggar o får en massa ideer.. Jag log..har stickat en sjal i samma räta maskor o sen virkat en kan, precis som din haha--Min kommer syrran i Sverige att få.De små tavlorna va fina!

Rantamor sa...

Det är därför jag inte påbörjar något handarbete, för det skulle drälla av dom överallt, skulle lessna på dom efter en kvart...

Men du är himlans kreativ människa. Vet du v.44 ska vi till Finland, lite födelsedagar där, 88 och 90 år, lilla familjen från Umeå ska också me. Kan du inte plocka din tomte till hantverksbutiken dådå ???

Tjingelingen från Rantamor.

Annelis hantverk sa...

Riktigt vackert allt det du gjort och så mycket du hinner med!
Ha en fin dag!

Birgitta sa...

Din sjal ser riktigt fin ut och värmer säkert skönt också. Det är lätt hänt att handarbeten blir påbörjade och sedan blir de undanlagda ett tag. Roligt när de blir färdiga.
Ha en skön helg. Kram Birgitta

Steekjes en Stygn sa...

Vad man känner igen det. Så många halvfärdiga saker som ligger lite överallt. Så skönt när man kommer igång och gör färdig. Sjalen blev fin och i tid för att värma dig.
Anje

Isa sa...

Tack för din kommentar på min blogg, måste ju bara titta in här. Såg din sjal, riktigt fin, och fast jag har många borde jag fixa en till, har just handlat nya kläder till en fest, men den är först vid jultiden. Kanske jag ska testa pyttipannasjalen.Allt gott, roligt att ha nåt på gång...