söndag 19 oktober 2014

Utomhus

    Så här blev vår lyktställning utsmyckad denna höst. Kanske lite konstigt med vindruvor där men de byts nog ut till äppel eller annat inom en snar framtid då de börjar skrumpna ihop.


   Så här mycket vindruvor kom det på vår Zilga ranka invid stugväggen. De blev nog något så när mogna vilket de inte hinner bli varje år.
  Tyvärr så gillar jag dem inte särskilt bra eftersom de har stenar trots att de är väldigt små.
Nu bar det sig inte bättre än att jag redan fått ett ämbar med samma vindruvor från syster yngre som fick plocka ner 4 ämbar med druvor från sin ranka i växthuset.  Eftersom hennes haft det varmare så var de också sötare och godare så de fick bli till saft tillsammans med aronia och äppel.

      Under en skogspromenad denna vecka fanns en hel del vackert att betrakta. Bl.a. denna orangefärgade svamp med sin "felvända" rynkiga kjol.


   
                               Rimfrost var det den dagen men detta höll inte särskilt länge.

   Nu ser samma aroniabuske ut så är igen, visst vacker även här. Jag planterade tre buskar av dessa just för att något skulle vara vackert även på hösten. Tyvärr blir de ju ganska stora så jag får väl lov att klippa dem men vet faktiskt inte hur det passar sig på dessa, det återstår att se.

    Väl inne igen får jag låtsas att det är första advent. Verkar som om denna adventskaktus tackar mig för att den fått stå ute i skym undan nästan bakom en klematis under sommaren. Dessutom har den bara fått vatten när jag kommit ihåg det. Kan nämna att den aldrig blommat så rikligt någon gång tidigare.
   Knappast orkar den blomma igen till julen men det lär jag få ta.

    Ni kan inte ana vilken slapp, slappare, slappast dag jag har i dag. Har gjort absolut ingenting, kanske är det regnet som tynger ner mig men låt så vara, det är ju söndag och då behöver man ju ingenting göra.
    Ha det så bra alla ni och välkommen igen. Vi ses.

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Så trevligt med vindruvor du gjort kanske fåglarna gillar dom .Önskar jag fick en dag då jag inte behövde göra någonting ,kram Nette

Mon jardin en ik sa...

Hösten bjuder på så mycket vackert. Fina bilder.
Jag älskar vindruvor men helst dem vita. Vist är det konstig att ni däruppe i norr fick vindruvorna färdiga medan vår skörd i Frankrike inte gav något.
Ha en fin vecka.
Anje

Snäckskalsdalen. sa...

Vindruvor, och hinkvis, vilken lyx. Det är inte så att det ska trampas vindruvor då, alltså?! Skönt med en riktigt vilodag också, man behöver ju inte alltid greja så mycket. Och din kaktus är ju hur söt som helst!
Agneta kram

Evas Pyssel sa...

Vad vackra färger vi kan se i naturen nu. Den där svampen är ju jätteläcker. Jag har aldrig sett den förut.Vindruvor som dekoration ser härligt ut. jag skulle förstås hellre mumsa på dem.
Kram Eva

Lappeklipp sa...

Tack för underbara bilder, min julkaktus har också stått ute hela sommaren och nu blommar den febrilt när den fick komma in i värmen.
Ha en fin vecka!!!

arvidochlydia sa...

Så fina bilder... :-) Särskilt svampbilden är speciell. Hit kommer jag gärna igen och läser mera. :-)

Anonym sa...

Underbara bilder och vackra färger! Ha det bra!