fredag 10 oktober 2014

Tovning

   Att tova med nålen är rätt intressant och även känns varmt och mysigt i den mörka ruskiga tiden vi befinner oss i just nu. Därav tog det mig att rota i mina lådor med ullen, man bör ju åtminstone veta vilka färger där finns.
   Där fanns även detta grytunderlägg som jag gjorde en gång bara på eget bevåg. Visste inte om det passade att sätta en varm gryta på ull eller inte  men det gjorde det visst.


   Jag pickade ihop en grå platt rundel och sen råkade det bli en solros som jag sen pickade dit. Roligt och enkelt vill jag säga och det har fungerat i flera år som grytunderlägg men av någon anledning har det igen hamnat i ulllådan. Antagligen har jag tänkt göra fler men aldrig blivit av.

    I går tog jag mig samman och fixade till den gamla anslagstavlan som jag har i mitt syrum. Hade planer på att tapetsera den med en tidning från 1928 men det pappret var så skört att jag lyckades inte få det snyggt.

   Då måste jag tänka om och då fick det bli denna tapet som fanns kvar från att sonens familj byggde hus. Det blev helt okej kanske t.o.m. snyggare med lite ljusare färg.

   Regn o rusk här men på en kort promenad regnar jag knappast bort så det blir nästa steg på denna dag.
      Önskar ni alla får avnjuta en mysig helg. Jag själv tänker njuta den med lite kreativitet, pyssla med barnbarn och antagligen sitta framför brasan och även tv:n.
                     Vi ses.

2 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Jeg likte den solsikken svært godt. Sikkert varmt å sitte på også :)

annika sa...

Det var en solig sits att vila sig på.

Kram
annika