söndag 26 oktober 2014

Förahandsvisning

    I går var jag på en förhandsvisning av Selected by house julprodukter och minsann så vackra saker.
                                              Vita lyktor till julen, visst tilltalar dom.


                                        Ugnsfaten är säkert anpassade till ett julbord eller?


     Tänka sig att min favorit som jag redan tidigare0 tjuvkikat på var redan slutsålda så de fanns inte mera denna säsong så visst måste det ha varit fler än jag som gillade dom. Här syns det inte lika bra men när ljusen var tända i dom så var innerdömet i guld. Guld och guld (brukar inte gilla guld så mycket) men här passade det alldeles förträffligt

      Bollarna som var så fina. Mycket bra att de hade led ljus eftersom de gick med batteri. Tipsar om att de passar även till sommarstugor som kan ha minimalt med el. Jag köpte dem och tänker efter användning hemma möjligen ha det även fint vid Veneziaden  på sommarstugan nästa höst. Kanske kan jag t.o.m. ha dem i husvagnen nångång, vem vill nu inte mysa även där.

             Även dessa var led och gick med batteri, således passande att göra fint på t.ex. bordet med.      Adventsljus är ju nästan ett måste i varje stuga till julen. Här var det riktigt vackra och  moderna ljus således tjocka och rubusta så de brinner länge. Alltså raka motsatsen till de smala ljusen som skulle stå i de fyramrade ljusstakarna för ett antal år sen.
                                                                     
         Så återigen till min finfina blomma. Jag som trodde det skulle bli ett miniblom  har nu blivit så här i helt vanlig storlek. Tror nästan inte det är sant att den lyckas blomma hos mig om än bara med ett blom.
           Jag är ju stolt som en tupp för denna däför tvingas ni se bilder igen på den.

     I dag var vi till skogen för att hämta den sedvanliga tallen där fågelbrädet och talgbollarna skall hänga i vinter. Vi tar alltid vår tall ute på en mosse eftersom jag vill ha en krokig rolig tall.
    Minns en gång när min pappa besökte oss och tittade på den tallen så sa han: ja tråor nåo ondi tallin haldä på å döyr fyr edar = jag tror nog att den där tallen håller på att dö för er. Nu är ju alltid vår fågeltall ganska död eftersom den levt på mossen rätt torftigt och alltid ser lite utmärglad ut och dessutom är nerhuggen och ditsatt.
    I alla fall så gör den sitt när småfåglarna får sin mat och även myser mellan de små lamporna under julen.  Tro det eller ej men det verkar som om fåglarna trivs när jag slår på julbelysningen i den vid första advent.

      Lovas vackert väder här så hoppas detta räcker till många. En fin vecka till er alla och ha det så gott.


9 kommentarer:

Pettas sa...

Med all rätt kan du vara stolt som en tupp. Blomman är sagolikt vacker
Vi har ju vårt brödträd men det känns ibland som om det inte räcker till så kanske jag också ska göra som du. Gå ut och leta en knotig tall någonstans. Vi har mängder av martallar runt omkring oss

Ha det bra!

Snäckskalsdalen. sa...

Nu är kaktusen ännu finare!
Och nu kommer det fram julsaker i snart varenda affär, det går fort nu!
Agneta kram

Lyckoslanten sa...

Vacker blomma och tack för visningen från utställningen!
Önskar dig en fin vecka! ♥︎

Rantamor sa...

Jamen där fick jag också vara med å kolla snygga julgrejer. Du borde få en slant för att du gör reklam för företaget, tycker jag.
Skulle nog också ha gillat dom där svarta ljuslyktorna med guld i...

Hoppas nu att tomten sitter å kikar på mig i veckan, och att han vill följa med till Sverige, kanske får han hemlängtan ???

Tjingelingen från Rantamor.

Black Iris sa...

Ja, nu börjar det bli tid för alla julsaker i affärerna. Värre är att många affärer säljer Semlor..

Kram Maidi

Nette Cecilia sa...

Snygga saker där och blomman kan du nog visa många gånger än kram nette

Hantverkarglädje sa...

Nej du Rantamor, några slantar för reklam blandas inte in i den här bloggen. Jag vill bara visa det jag gillar själv, det är det min blogg är till för. Skulle jag börja ta betalt, ja då vet man ej vad skräp ni kunde få se.

Janne i Fagerlia sa...

Her var mye flott å se. Tiden går så utrolig fort, tenk at det bare er to måneder igjen til jul.

Snäckskalsdalen. sa...

Tack för att du inte såg "stål"tråden i mitt inlägg, det skall förstås vara taggtråd och det är i den som blinblinget hänger.......Man ser "kransen" av taggtråd på översta bilden. Nu har jag också ändrat till taggtråd......Kramar