fredag 3 oktober 2014

Städning nära hantverk

     Hör möjligen städning ihop med hantverk? Det är ju bara dammsugaren som förenklar det hela lite grann. Jag bara undrar eftersom jag menade från början att denna blogg skulle mest innehålla hantverk och nu skriver jag även om städning.

     Jag säger puh, nu är det äntligen klart att vi har ett något så när rent hus efter den sköna sommaren som inte alls bjöd på intresse för städning.  Ja jag vet, det är nu inte bara jag som  har denna städpiska efter sig  men nog är det ett "jädrans" skitjobb. Jag som städade och städade som yngre skulle helst anställa en städerska nuförtiden.  Inget förskönande här inte som  ni ser.


 Lite mörk bild att ta mot ljuset men ni ser ändå att detta är mitt köksfönster.

     Adventskaktusen tackar mig för att den fått stå ute i skym undan solen med att börja blomma redan.Hoppas bara den kommer igen till julen. Jag såg faktiskt att de hade kaktusar i blom vid prisma så kanske har de inte fått någon behandling heller.

    I vardagsrummet kom flossamattan in och en pläd i matchande färg införskaffades. det gamla bordet får fortfarande stå trots fel färg och naggad i kanten. Gillar det fortfarande mycket eftersom tidningarna ryms dit under och inte skräpar ovanpå.

     Även i vardagsrummet finns dessa prydnader som jag är så förtjust i. Damen och hunden är från loppis och lyktorna är från Selected by house.     Två hobbyrum, ja visst är jag bortskämd men har man två utflugna söner så blev det två rum extra i detta hus. Mannen har ju sitt hobbyrum i garaget när så behövs.
     Här är utsikten från mitt målarrum men här pysslas också med barnbarnen så det kan vara en salig röra ibland.

 Hade väl lite på väggarna där så jag satte upp några av böckerna som prydnad.

      På ett loppis råkade jag fynda en snygg ram och då kom en akvarell som jag målat för längesen upp. Den har bara legat och skräpat i en påse tidigare. Kan nämna att den är målad från ett inköpt kort så det är inte min bild från början.
     Här väntar några riktigt gamla tidningar på att bli någonting extra. Ni ser att det är Vårt Hem från 1928. Jag har själv aldrig hunnit uppleva den i tryck men den är faktiskt väldigt intressant. Väl skört papper att göra något av så jag får vara försiktig.
      Utsikten från mitt syrum, ni ser att jag har koll på vad som händer på gården. Hoppas bara att jag får ro och intresse att sitta här någon stund nu. I morgon far syster yngre och jag till Seinäjoki mässan och där brukar det börja klia i fingrarna. Dessutom skall vi ta en avstickare till Kangas Aitta i Kauhava så jag tror det blir en rolig dag.

    Jag säger då bara tack, tack snälla ni för att ni troget tittar in och dessutom sätter en o annan kommentar trots att det varit lite lamt med inlägg.
     Hej svejs till er alla och ha det så gott.


3 kommentarer:

Vform sa...

Vi har gjort mässan idag och huvudet är fullt och fötterna trötta!
Men det är den värd!
Ha en trevlig dag i morgon!

nattugglan sa...

Så fint o städat du har det.. här skulle jag behöva gå fram med rotborsten.. haha..För att inte tala om mina fönster..usch...Men nu igår så ringde jag o bokade ett party till den 16 nov..så tills det MÅSTE det va städat..Jag har också haft ut min kaktus..men inga knoppar ännu, hade ut den i fjol också å då va den så full med knoppar..Hoppas det kommer sen.Nej till mässan har jag inte menat åka, det blir en annan mässa i slutet på okt,,i Stocholm.;)Hoppas du o syrran får en kanondag med mycket att se på o shoppa också...kram

Mon jardin en ik sa...

Så fint du har städat. Visst är det tråkigt att göra men man känner sig nöjd efteråt. Det gör jag i alla fall.
Vi har enorma fönster här som blir hur smutsig som helst med all trafik här. Men nu har jag varje månad en fönsterputsare. Sååååååå skönt.
Hoppas ni hade en fin dag på mässan.
Anje