söndag 12 oktober 2014

Kunde aldrig föreställa mig vitt

     Nej om jag tänker långt tillbaka i mitt liv kunde jag aldrig föreställa mig att jag någonsin skulle gilla vitt i min inredning men det gör jag ju faktiskt. Månne det beror på att vi blir påverkade av inredningsprogram, tidningar och även av varandra.
    I dagsläget tycker jag att vitt är snyggt, lungt och rogivande om än med någon färgklick här och där.
    Dessutom, jag som brukade nästan avsky allt gammalt blev helt till mig när jag fann en notbok på loppis från 1928.  Tala om att ändra sig.

    Här ser ni vad den blev till men skulle jag rent av snubblat över den på något loppis för några år sen skulle jag aldrig ens ha sett den. Rätt kul att tiderna förändras och att man själv även kan förändra sig.

  På sjuttiotalet var det bl.a dessa färger som gällde eller rättare sagt såna här starka färger vilka de nu än var. Dessutom var ju även alla väggar färgstarka och det är faktiskt något som jag skyggar för i dag.
 
Eftersom både den gula sängen och den gröna matstolen är i användning här någon gång ibland så kom jag att tänka på hur i himlens namn kan man köpa såna här färgstarka möbler men det är ju alltid trenderna som svänger.
   Hur tråkigt skulle det inte bli om alla hade endast vitt och svart i hela sitt liv eller alldeles knalliga färger. Förändring är ju rätt nödvändigt för att allt inte skall bli för tråkigt, dessutom är vi ju begåvade med olika smak. Om vi här i huset än  en gång kommer att gilla färgstarka väggar eller dyligt det återstår att se men ett är säkert att den röda tråden här är vit just nu.

   En trevlig söndag med pysslande småflickor och på kvällskvisten en del vuxet prat är till ända.
Önskar er allt gott alla ni som kikar in. Vi ses.
 
 

3 kommentarer:

Black Iris sa...

Ja, nog är det så att vi påverkas av alla andra. Jag vill nog ändå ha en hel del färgklickar runt mig men visst är det fint med vitt..

Kram Maidi

Lyckoslanten sa...

Ja visst är det märkligt hur människan kan ändra smak! Men det är väl därför det går runt när man inte stampar på samma ställe. Men den vita basen gör att man kan variera massor med textilier och möbler.
Ha det bra! ♥︎

Pettas sa...

Vitt är skönt, avslappnande och känns rent. Jag minns att det skulle vara mycket brunt och orange under 70-talet. Stora mönster...att man stod ut, haha...
Ja, det är tur att man kan förändra sig.
Ha det bäst!