torsdag 30 oktober 2014

Nya kuddar och tapetrivning


     Vår kökssoffa behövde nya kuddar och jag hade ett vackert tyg (läs en hel hög med vackra tyger) liggandes så det blev att rafsa ihop två överdrag.  Tyckte att det tyget sa mig att det inte passar med några volanger, band eller andra grejer här så de blev alldeles släta o räta.

    Jag har då aldrig testat att ha något i gult i köket men när jag satte "passaren" på så var de ju hur bra som helst som färgklick bland grått,vitt o lite grönt.
     Tyget hade jag köpt från något loppis nångång och jag tänker faktiskt om detta tyg är från sjuttiotal eller bara liknar. Jag hade nämligen då två omgångar med gardiner av samma kvalite och även de med stora blommor.

    Och nu plötsligt blev det att jag började riva tapeter i vårt sovrum. Bäst att sätta igång genast när man är på det humöret för det är ju inget roligt göra precis men desto trevligare sen allt är klart.
     Den rosa väggen har vi nu haft i sjutton år och den gröna är från 1980 då vi flyttade in  i vårt nya hus. Två dubbel rätt tjocka tapeter är ingen rolig grej att brottas med men tack vare min "ångmaskin" så går det an,
   Ännu har jag inte helt klart vilka tapeter det blir men det ordnar sig sen de gamla gått lös.

    Nu stundar det till helg och här är ju inte precis festfint som ni märker men om det behövs så är det ju bara att stänga dörren till sovrummet och ha det trevligt ändå.
         Tack för alla snälla kommentarer ni sänder mig och även att ni kikar in, detta ger mig verkligen bloggarglädje. Önskar er alla en skön, mysig och trevlig helg.
 

8 kommentarer:

Loppisälskare sa...

Tyckte kuddarna blev en härlig färgklick där i soffan. Ja fy vad svårt det är att köpa tapeter...slutar ofta med något mycket neutralt för min del trots att det finns så många vackra med mönster.
/ RosMarie

nattugglan sa...

Fina saker du visar! Vindruvor bland ljung va häftigt.. jag fick också många klasar på min vindruvsranka men de blev så små så de fick sitta kvar..trodde fåglarna skulle äta opp dem, men icke.Fina saker de har S home.. nästan som perfekt home.Kul med nya tapeter i sovrummet.. det önskar jag mej också! Kanske om man skulle ta o riva ner de gamla så skulle det komma opp nå nya.

Snäckskalsdalen. sa...

Gult blir jag glad av, men jag har inte ett uns av gult hemma! Dina kuddar var jättefina och jag håller med, inget krus eller krås på dom.
Oh, tapetsera, kan du det?! Spännande. När vi byggde det här huset satte vi ohyvlade plank på väggarna, olika bredder, och laserade i en väldigt neutral färg, allt för att slippa tapetsera om.....men jag tycker det är jättefint med tapeter och har haft många i tidigare hus!
Agneta kram

Evas Pyssel sa...

Vilken färgklick kuddarna blev på soffan. man blir glad. Färg livar verkligen upp .
Ha en skön helg. Kram Eva

Fjällripan sa...

Jättefina kuddar med härliga färger!!

och TACK så mycket för dina fina kommentarer, de gläder så!! :D

Mon jardin en ik sa...

Vilket roligt tyg du använde. Så fina kuddar det blev. Så duktig att ta bort två lager tapeter. Vilket jobb. Ska du själv sätta upp dem nya med?
Ha en fin vecka.
Anje

Stubbetufsa sa...

Herlige puter, du!
Ha fine dager!

Rantamor sa...

Hej, hej nu är vi hemma igen och tomten din har flyttat till Sverige, ska försöka "språkbada" han innan han får flytta in till dom andra tomtarna till jul.... =) =) =)
Tror nog han kommer att göra succè i skåpet så snygg som han är...

Tjingelingen från Rantamor.