fredag 10 september 2021

Min fina tröja

     En vacker tröja är nu i min ego. Hade inte tänkt mig fler tröjor denna sommar eftersom syster yngre redan stickat två till mig, sommarlätta båda två. 

    Nu var det så att syster äldre hade valt färger som syster yngre skulle sticka till henne och jag blev så förtjust i denna tröja att jag tänkte varför inte även till mig. Jag är ju inte precis någon som slantar upp en hel del för kläder men det jag vill ha det unnar jag mig ibland. Således beställde även jag en tröja och syster yngre stickade den helt klar inom två veckor. Tro mig, jag är stormförtjust i denna tröja. De flesta har ju redan strömsötröjan så varför inte lite annat mönster.
    Denna tröja är nu stickad i Drops cotton merino, så mjuk och len och inte det minsta stickig.

     Mina båda systrar är helt uppslukad av stickning nu. Syster äldre med spetsmönstrade strumpor, vantar, sjalar och dylikt och syster yngre med mönsterstickade tröjor.

    Nästa projekt har hon redan på gång, ingen lätt variant precis. Sa till henne i går att hon kunde sticka på beställning  och hon var faktiskt inte helt främmande för detta, annars har hela släkten någon av hennes tröjor. Så glad att jag själv beställde en tredje med henne, den sista den skönaste jag har. Tack syster äldre för färgsättningen och tack syster yngre för du fixade denna tröja.

    Själv skall jag just nu fortsätta fylla på med virkade barnvagnsmobiler och babyskallror. Tänkte för ett par år sedan att jag kunde göra några babyleksaker bara för att minska på mitt bomullsgarnslager men fattar inte att lagret aldrig blir mindre. Månne det beror på att jag fiskar fram ett och annat nytt nystan från någon affär. Trevligt att virka sådant också och man skall ju ha trevligt så gott det går här i livet.  Skön helg till er alla. Vi ses.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att ha en lillasyster, som är bra på att sticka tröjor. Jag tycker lika bra om min tröja. Bra att du tycker om färgsättningen! Nu får vi ju va lika som tvillingar. Hälsning. Syster äldre

Vform sa...

Så fin! Min syster är bra på att sy ... :)