tisdag 4 oktober 2022

Utflykt till Luleås stora höstloppis

        Loppis höst och vår i Arcushallen i Luleå en riktig folkfest tycker jag. Vi var dit ett par gånger före pandemin och nu tog det igen att åka iväg. Trippen utdragen både före och efter självaloppisen som bara varade en dag.

                                        

      Så otroligt vackert längs vägen, ibland gulare områden ibland rödare så variation fanns det gott om.

     Övernattade första natten i denna idyll och som ni ser morgonen bjöd oss på enormt vacker vy med skönt väder.  Efter att vi kom till Luleå hade vi gott om tid att se oss om lite här och där. Så efter övernattning i Luleå var det dags för några timmar på den stora marknaden.

    Loppisen den var rörig som vanligt. Lång lång kö innan den alls öppnade. Inga riktiga fynd som måste införskaffas så då kan man ändå ta det lilla lugna. Några fynd till barnbarnen var ju rätt trevligt att hitta men dock lika trevligt att se både nya och även bekanta ansikten, ja även träffa en del andra loppisnördar från vår nejd. Ett utflyktsmål s.a.s.

      Efter att vi besökt olika ställen på svenska sidan så hamnade vi till sist i Uleåborg. Tänka sig vilken vacker vy även här vi fick njuta av. Brukar ju mest gilla naturliga konstverk men det här kändes nästan mäktigt i denna mörka och ja även dystra tid. Efter att vi även kikat runt en del i Uleåborg så blev det hemfärd. Trevligt att åka iväg och trevligt att komma hem. 

      Vackert ännu också hemmavid men på torsdag lovas blåst så då försvinner väl det mesta. Fortsätter veckan med en del hantverk som borde bli klara och möjligen ja en ny stickning. Ha det gott, vi ses.


1 kommentar:

Evas Pyssel sa...

Så vacker höstbild. Lite före oss när det gäller trädens höstfärger. Här blåser otroligt idag, men elen är billig för en gångs skull. WOW vilken loppis. Har inte varit på loppis på evigheter känns det som. KUL !!!
Ha det fint //Eva