måndag 5 december 2022

Femte julstrumpan

      Med fem barnbarn så har det blivit att sy fem julstrumpor så nu är även den femte klar. Så skoj att greja till de första och göra mönster själv men så kom fler barnbarn och således behövdes fler julstrumpor en efter en. Några av sakerna jag gör försöker jag få till åt alla barnbarn. Vet ju ej om de bryr sig men kanske är det mitt samvete som spökar att alla ska ha lika.

    Babylapptäcken och julstrumporna var nog de viktigaste enligt mig själv. Ja nu har den yngsta äntligen fått sin, han blev tre år innan jag kom till skott. Tar ju faktiskt inte länge att  sy en men det är ju alltid det där att komma sig för. Numera blir det bara paket på adventssöndagarna som sätts i strumpan men tror det kan vara rätt lagom så det inte blir för många prylar. Ja inte bara prylar, en uppskattad grej är kort till simhallen så bl.a. det kommer med varje år.

     I går var jag så sugen på att vandra lite i skogen och då lyckades jag få två gossar med. Den äldre har verkligen öga för det vackra. han beundrade det snöiga och rimfrostiga i skogen. Dessutom hittade han fina isformationer under den vanliga isen. Allt var så intressant och jag njuter när jag ser någon av barnbarnen lägga märke till en del vackert som naturen bjuder på.
                               Trevligt att ha lite sällskap och inte alltid vandra för sig själv. 

     I dag har jag broderat klart på fyra par lovikkavantar som får gå till Hantverkarboden i morgon. Flunsan har delvis tagit mig så jag får akta mig att ha något bråttom alls men jag hoppas den stannar vid de mindre symptomen men peppar peppar, den som lever får se. Går en rätt häftig influensa här som mannen jus haft därför tänker jag till lite. Hoppas ni haft en fin och skön söndag inför den nya veckan. Ha det gott alla som kikar in. Vi ses. 
 

1 kommentar:

Evas Pyssel sa...

Vilken rolig ide´ med julstrumpa till barnbarnen. Det blir säkert uppskattat och om inte lika mycket nu så när de blir större. De där traditionerna etsar sig fast. Vi gjorde alltid en julskog när barnbarnen var små. Alltså en mini på en bricka med plastfigurer av alla de slag.
den var såååå viktig varje år. de lekte med figurerna hela tiden fram till jul. Nu är alla stora och de skapar sig egna traditioner.
Ha det gott önskar dig Eva