söndag 27 november 2022

Nya torgvantar och lilla jul

      

      Har varit så sugen på att sticka något smått förutom sockor o vantar så när jag grävde i mina garnlådor hade jag ännu några nystan kvar av det mjuka ljuvliga alpakkagarnet. För några år sen stickade jag såna i samma garn och nu tog det mig att göra torgvantar igen. 

     Finns inget mönster eftersom jag själv bara testade maskantalet och stickade på flätan. Ofta blir ju det enkla det finaste tänkte jag. Eftersom jag är en riktig slarvmaja med att tappa bort vantar lite här och var så är torgvantar perfekt för mig när jag besöker butiker. Man kan ju gott plocka varor med dessa vantar på.

      Nu fortsätter jag ändå med lovikka vantarna som många gillar så här inför julen. Charmen med dem tror jag är nog det ulliga, gulliga, lurviga. Känns så sköna att sätta handen i då jag även lurvar till dem inuti.

               Jobbigt med kardandet men ack så mycket skönare de blir när de är lurviga.

      I går blev det rundor till ett par marknader i nejden. Först ut blev den lilla marknaden i växthuset vid Lindell Flowers i Esse. En marknad med både hantverk, bakverk och blommor. Så trevligt dessutom att träffa på gamla bekanta som man inte sett på länge.

      Så fortsatte vi till Torgare i Kronoby. Där var även rätt många försäljare i de mysiga gamla husen. Valde att ta fotot här med museiföremålen i bakgrunden. Så trevligt med alla små lampor som satte pricken över iet i de gamla husen. 
    I det ena huset serverades gröt med skinksmörgås och även kaffe och dopp så lite mätt i magen drog vi hemåt. Kvällen blev sen framför TV med stickningen i famnen så helt gott så. Hoppas även ni alla andra hade en skön lilljul kväll.

1 kommentar:

Evas Pyssel sa...

Visst är det trevligt med julmarknader. och inspirerande. Vi har besökt ett par i år.
Och dina vantar är jättefina och säkert perfekta när kylan biter.
Ha det gott. //Eva