fredag 2 september 2011

Mina uteblommor

Som ni andra säkert också redan erfarit så närmar sig hösten i rask takt. I det skedet är det ju ganska vanligt att man tittar till sina utekrukor och kanske sätter till några ljus. Det blev inte mycket ansande för min del i år men lite ändring känns rätt när årstiderna ändrar.
Ljusställningen blev faktiskt den ända som fick nya växter här. Jag hade tänkt mig en hel del rönnbär i den krukan men konstigt nog så finns inga rönnbär varken här eller vid sommarstugan i år. I stället blev det en lite förväxt prydnadskål, takök, m.m.
Återigen mina pelargoner men så här vackra är de just nu. Endast en kort vilopaus mitt i sommaren sen var de vackra igen. Jag tackar ödmjukt för denna blomning och är dessutom riktigt stolt över att de överlevde vintern i vår potatiskällare. Hoppas bara de klarar även denna vinter i mörkret.
Fuxian som klarat vintern i samma källare fler år är nog inte lika vacker som den var i fjol men ditåt i alla fall.Återstår att se om hon orkar med källarmörket ännu en vinter, jag hoppas på det bästa.
I våras satte jag ett par prydnadspumpafrön, ett i en jordhög och ett i komposten. Här ser ni att jag fick tre st i komposten och en i jordhögen. Efterom jag ville ha dem små, t.ex att sätta på ett fat så tog jag loss dom ganska tidigt. Således en liten prydnad som ännu bara hamnat rätt av på trappan.
Och nu är min stensättning klar, det blev gjort i alla fall trots att jag tvivlade på mig själv. Hoppas bara jag får satt en del till nästa sommar också, det var faktiskt riktigt roligt när förståndet fick råda och bara lite åt gången blev gjort.
Nu är det fredag och rätt mysigt ljumt väder trots att inte solen skiner något. I kväll får vi rå om lillflickan då "några yngre" har bröllopsdag. Trevligt för oss.
Alla ni där ute, ha en mysig fredagkväll. Vi ses.

9 kommentarer:

Vform sa...

Oj så fina blommor du har kvar! Och vilken fin stensättning!
Javisst är det trevligt att få rå om småttingarna ibland :)
"Älgtorpet" paserar vi nu som då ... fint ställe!
Mysig fredagkväll till dig också!

Lyckoslanten sa...

Inne mår mina pelargoner bra, men ute... nej! Fint hos dig och stensättningen får du vara riktigt stolt över!
Ha en trevlig kväll med den lilla! ♥

Nette Cecilia sa...

Tänk så fina pelargoner du har ,mina har gått hädan för flera veckor sedan,stensättningen blev bra ,trevlig helg ,Nette

Anelias hantverk sa...

Så vackra blommor du har ännu! Prydnadskål är alltid vackra och färgranna så här års. Dina stenar blev riktigt fina!
Trevlig helg med lillflickan!

Evas Pyssel sa...

Så fint du har i din trädgård. Vacker blomgrupp !! Det är roligt att pynta också på hösten. Det är så vackra färger. Ha en skön helg !! Kram Eva

Lisbet sa...

Så fint du har gjort där ute.
Stenläggningen är också lyckad.
Själv borde jag ta tag i ngt nu... pyssla där ute idag har jag tänkt.

Skönt att få rå om en liten, det gör man ju så gärna :)

Ha en fin helg!

Lisbet sa...

Jo, du har så rätt. Det är skaparglädjen som gör att det egentligen går ganska långsamt med röjandet... Så längelänge man kan hålla på och vända på en tygbit, ett papper eller ngn obestämd tingest... Ska jag verkligen kasta? Eller inte?

Ha en fin början på veckan!
kram

Äppelblom sa...

Ikväll hittade jag din fina blogg och jag kommer igen.

Ulla-Bella sa...

Så fint dine pelargoner står ennå:) Flott høstbeplantning!