fredag 23 september 2011

Ull och en del annat trams

Hej på Er!
Skall jag nu vara ärlig så visste jag faktiskt inte om jag alls hade något att skriva om i kväll men jag ville ju göra något roligt så här på nattkröken.
Saken är den att jag städat i flera dar (läs halva dar) och ni vet säkert hur tråkigt det kan vara. Jag är faktiskt riktigt utled på städandet men efter en hel sommar med slarvstädning så är man ju bara tvungen att ta itu med det hela. Nu är här okey för en tid igen så nu är det roligare stunder som nalkas.

När jag sist var till grannstaden så fick jag med mig en del ull i härliga varma färger. Nästan så jag undrar själv vad det skall bli till trots att jag nu har en del planer. Tyvärr har det ju visat sig att det är lättare att köpa material än att det blir till något.

För ett par år sen tovade jag dessa tomtar med nål och visst var det roligt men verkligen jobbigt. Dessutom blir man ju bara mera och mera noggrann med detaljerna och det tar ju faktiskt en massa tid. Struntar man i de små detaljerna t.ex. att det skall vara ögonvitor och svarta pupiller, ja då blir man inte själv nöjd med det hela.
I alla fall är nog ullen ett intressant material att jobba med. Tycker faktiskt att de som gör tavlor i ull får fram minst lika fina motiv som de som är gjorda i akvarell. Nåja det där är ju också en smaksak.

Det blev till något sorts inlägg det här med men nu får det var hej för i kväll. Vi ses. Ha det så gott.

6 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Takk for en herlig kommentar hos meg, om Tromsø!
Og her var det herlig at du sa det var lettere å kjøpe materiell enn å få gjort noe med det!
For det har jeg også erfaring med!
Stor klem fra Nord-Troms!

Bea sa...

Hej!
Precis samma här, jag har kommit till samma skede då en grundligare städning är till nytta :)
Härligt med ull och fina tomtar. Det ät inte långt kvar innan de får ta plats återigen. Oj, så fort tiden går
Må gott! /Bea

Märta sa...

Härliga färger på ullen!
Snart blir det tovningstider igen!
Kram!

Rantamor sa...

Men kärahjärtandes vilka snygga tomtar du har tovat...
underbara...
säger en som samlar på underbara tomtar...
säljer du på hantverksbutiken i Jeppis dssa tomtar då ska jag komma med dollar i plånboken minsann....

Tjingelingen...

Käranån sa...

Vilka härliga tomtar du har tovat. Jag har tovat endast en gång och jag kom underfund med att jag lämnar över det hantverket åt dom som kan, tex. till dig :) Ha en skön helg!

Birgitta sa...

Så fina färger på ullen. Blir säkert något fint av den. Det är så mycket man vill göra, men det går inte att splittra sej på allt möjligt. Städa är jättetrist och som man helst vill slippa.
Önskar dej en skön och mysig helg.
Kram Birgitta