torsdag 15 september 2011

Variation i svampvärlden

Med regn och rusk utanför husknuten så kanske passar det att ta en titt på svampbilderna som blev tagna när vädret tillät fotografering.
Jag vet inga namn och inte ett dugg om svampar dessutom har vi tyvärr alldrig varit svampfantaster men gärna skulle jag pröva. Först gäller ju att veta en del om svamparna o även dess namn men detta överlåter jag till de klokare inom detta område. Själv ser jag bara färg, form och hur vackra de är där ute i skogen.
Dessa vita små svampar tycker jag ser riktigt giftiga ut. Nog står de sig i konkuransen om skönhet där i skogen oberoende vad man tror om dess giftighet. Viktigt bara att man ser dem på rätt nära håll eftersom de är så små.
Trodde först att detta var lort från något djur men det var nog många små svampar i alla fall. Även dessa är ju så små att de bör ses på nära håll.
Härlig färg eller hur? Den syntes på långt håll med sin häftiga färg.
Röksvampen är mycket vacker den med till dess den börjar pysa rök.
Båda röda flugsvampar men undrar just hur nära släkt kan de vara. Är de syskon, kusiner, småkusiner, tremeningar eller fyrmeningar.

Ha,ha, det var gamla ord det. Man kan ju undra om någon mera pratar om tremeningar eller fyrmeningar.

Usch, fy sjutton för detta regnväder vi har i dag. Enda utevistelsen i dag, en sväng till soptunnan. Finns massor att göra inomhus men,men, vad väljer man att ta sig för. Kanske blir det något fönsterputs, det känns alltid bra när man även får något tråkigt gjort.
Hoppas någon enda av er besökare får njuta av bättre väder. Annars brukar vi ju alla få vår beskärda del av den tråkiga väderkakan nångång.
Ha det ok, vi ses.

3 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Ser att du hade en skön helg vid vattnet! Jag är ingen svampfantast heller, men gillar svamp otroligt mycket. Min syster är ändå en god svamplärare när tiden medger.
Ha det gott och snart vill vi ha regnfritt eller hur! ♥

Käranån sa...

Svamp äter vi ganska mycket av, jag plockar inte så ofta men min man är bra på svamp. Jag gör som du, fotar dom istället för svamp är väldigt fina när man går nära. Jättefina svampbilder. Ha en skön helg.

Black Iris sa...

Men nu har du ju lyckats med det som jag tänkt varje gång jag går ut med "Knutte" (vår hund).
Jag ser så mycket roliga, vackra och annorlunda svampar men inte sjutton kommer jag ihåg att ta med mig kameran inte..

Kram Maidi