tisdag 15 maj 2012

Sent om sider

      Varje månad brukar jag ge ett litet smakprov på månadens utställning vid Hantverkarboden i Jakobstad.
Sent om sider blev det denna månad men nu är det i varje fall Tuula Brandt och Ulla Koski som visar sina smycken. Där finns många fler varianter än dem jag visar här.

    Deras smycken presenterar både fest och vardag så bland dessa finns både, fina, roliga och allvarliga smycken om man kan säga så. Jag kan skriva under att alla deras smycken är välgjorda.


   
 Så till dagen som var.  Passade på att ta mig en långpromenad till äldre sonen som jag visste hade vintersemester, det är ca 5km dit så jag begärde nämligen skjuts hem igen.

                         Där fanns vackra blommor, bl.a. denna julros som jag tror var i storlek xl.
      Samma Primula som jag har men större blom än på mina och dessutom i massor. Vad gör frun när hennes blir så mycket mera? Det skall ju vara tvärtom att svärmor som levat länge skall ju kunna sin sak.
      Dessa som även var så vackra  men som jag inte ens vet namnet på gav mig en glad överraskning. När jag kom hem så hade jag samma sort i min trädgård. Jag visste nämligen inte vad sjutton det var som var på väg att börja blomma men nu var det ju så att vi köpt lökar tillsammans och delat i höstas. Tur för mig men se där hade minnet åter spelat mig ett spratt.
     På eftermiddagen sådde jag mitt grönsaksland. Tro inte det är stort för det blev bara den halva salladspåsen och så dillpåsen som blev tom så jag har frö till nästa år med.
    Kållrabbi är en viktig rotfrukt här nuförtiden, det var min syster som gett mig smakprov och dessutom rekommenderade min vietnamesiska väninna denna istället för kårot. Själv tycker jag den är mildare i smaken än kålroten så den passar mycket bra i soppor och vokade rätter.

      Klockan tickar iväg fort så nog kom även den här kvällen väl snabbt. Jag får säga hej för denna gång och vi ses igen en annan dag. Ha det gott.

 

2 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Vackra smycken .Det där med att plantera blomlökar är ju ett jobb för minnet ,minns inte heller vad jag planterat ,kram Nette

Black Iris sa...

Men vilka fina smycken. Jag är tyvärr ingen smyckemänniska för det är så få material jag tål men jag tycker mycket om att se på dem..

Kram Maidi