söndag 20 maj 2012

Syrrans blommor

      På väg hem från en begravning i går så tog vi en  snabbvisit via syster yngre och vad får jag se? Jo en kaktus som jag inte sett i blom på hur länge som helst. Vet faktiskt inte om den ens finns att köpa i dag, åtminstone har jag inte sett dem någonstans. Ni kan gissa att jag blev frestad att knycka ett skott men jag lät bli, säkert får jag ett blad helt ärligt men vet ej om jag har tålamod att vänta till dess blomning som tar något år i anspråk.
                 Det kan knappast finnas något  vackrare blom än vad denna kaktus ståtar med.
   
       Kaktusar fanns som ni ser lite här och var, även denna vita var aningen ovanlig i mina ögon.                                                  

     En underbart ljuvlig kalla fanns inom räckhåll att njuta av så jag tog tillfället i akt att även föreviga den med kameran.  Pelargonerna visade också sin skönhet.
   
   

                  Jag tar också med några av uteblommorna och först ut är den vanliga narcissen.

                   En sippa men vilken? Lätt att ta foton men att ha namn på dem är desto värre.
      Den rödaste tulpan jag någonsin sett. Just detta att den var så knallröd fachinerade mig mest.

     Sist ut en vit bollviva. Vivorna är ju förtjusande vårblommor dom med. Eftersom jag själv har den lila  så var det ju extra intressant med den här vita.

     I morgon blir det en hel dag vid Hantverkarboden för min del och det ska bli kul för det är rätt länge sen sist. Ha det bra alla bloggvänner och besökare. Vi ses igen en annan dag.
5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Åhh vilken skönhet ,hon har nog väldigt gröna fingrar ,blommorna ute är ju också jättevackra ,backsippa borde det vara den blå .kram o trevlig vecka till dig ,Nette

Allt och lite till sa...

Så många fina blommor din syster har!
Har inte haft någon kaktus på många, många år. Men en sån vitblommande skulle jag gärna ha.

Fin start på veckan!
Catarina

nattugglan sa...

oj så många fina blommor.. jag älskar kaktusar... har en några men de "orkar" nu inte blomma...dedär va nog en skönhet. Backsippa är namnet på blomman.. jag har den o vit o röd.. visst är de fina !Just nu är jag sjuk.. hostar o har feber.. men jag orkade inte ligga längre nu.. har legat sen onsdagkväll..ha en bra dag

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tycker så väldigt mycket om kaktusar, dom är tåliga och när dom blommar gör dom det med besked. Den första, den rosa alltså och den vita är helt underbara.

Jodå, vi kallar dom där nätterna i början av juni för järnnätterna och då kan bärblom frysa bort även här. Det händer dessvärre ganska ofta, men vi håller tummarna i år!

Agneta kram

Lyckoslanten sa...

Hej!
Ser att du har en ny header och oj vilka tjusiga blommor syrran har!
Vi har två kaktusar i ena sonens rum och tänk att den mår inte bra - så inga gröna fingrar här inte!

Njut av värmen som kom till oss till slut! ♥