lördag 25 februari 2023

Friluftsliv i dag

       Så härligt att det blev  öppet att vandra till Mässkär så här inför sportlovet. Jag är ju verkligen inte beroende av något sportlov mera men man får tänka på andra vuxna och alla barn som inte har varje dag möjlighet att vara ut i det fria.

     Har faktiskt inte sett så många människor efter den isvägen tidigare så nog var det rätt tajmning med det ljuvliga vädret och ledighet framför för många.

       Inte riktigt lätt att gå denna gång eftersom det var rätt plufsigt med snö när vi närmade oss Mässkär.


      På andra sidan holmen där solen bjöd på sitt allra bästa vid hamnen hade någon trampat in Finland i snön. Passar helt utmärkt i denna tid.

                               Tycker att hela holmen känns så mysig med alla små röda stugor.

      I den vita gamla lotsstationen serverades bl.a. kaffe med deras goda grisar men en del åt sin medhavda piknik ut i det fria, det har ju också sin tjusning.


Här ser ni den lilla ön väster om Mässkär. Den kallas Kejsarkobben och är en liten karg ö som jag är hel förtjust i. Tror att jag nämnt den tidigare för länge sen här på bloggen. Vi har varit dit en gång på vinter och en gång på sommaren. Hoppas jag lyckas få komma dit än en gång på sommaren, det var bara för ljuvligt den gången när vattnet var rätt varmt, solen sken och vindstilla. Njuter av den tanken ännu hur underbar den dagen var. Tyvärr är helt vindstilla ett måste för att komma dit med vår lilla pärla. Man vet ju aldrig vad kommande sommar kan bjuda oss på för fint väder så hoppas kan man.                               

Hemkommen och efter en stunds vila lär det nu bli att tänka på mat. Skön kväll till er alla. Vi ses.1 kommentar:

Äventyret framtiden sa...

Vintervitt och väldigt vackert!
Här ösregnar det för tillfället!
En skön kväll önskas!