onsdag 8 februari 2023

Gårdagens myspys

       Eftersom jag behövde nya glasögon så tog vi en sväng till Kokkola i går. Vi har ju raka spåret dit efter riks åttan men försöker ändå mest handla i Jakobstad. Jag hade redan sett ut glasögon där vilka jag möjligen skulle ta men eftersom det är jätte dyrt enligt mig att skaffa nya så ville jag vara säker att inte missa något. Jag hade tänkt mig bågarna något mot grönt men det fick jag glömma. Nu fann jag nog inte något som jag fick den där vao känslan för i Kokkola heller så vi åkte raka spåret till Jakobstad så nu är de beställda.

     Men visst hann vi med lite annat också. Jag lyckades få syn på rätt billiga orkidéer så jag slog till med två och satte i samma kruka när jag kom hem.


      Det blev riktigt vackert med två trots jag inte hade passande kruka eftersom de vill ha ljust om rötterna. Antagligen hittar jag någon passande glasburk eller liknande senare.

     Även en liten Sant Paulia kom med hem så det blev ju fint även på vardagsrumsbordet. Helt passande till ljuset som jag själv gjort i decopace teknik. 

      Så var det bara att parkera sig i soffan senare och njuta av både blomman o ljus. Ja dessutom avnjöt vi de sista gula kantarellerna på smörgåsen, ljuvligt om än så enkelt.


     Tisdagskvällar kan man ju heller inte glömma att se Mandelmans i TV, de är ju bara för fina. Deras trädgård något extra. En dröm att få se denna vackra och speciella trädgård. Som de dessutom bjuder på sig själva. Ja tänk om vi här kunde eller vågade bjuda på oss själva som de gör, då vore det nog en gnutta enklare att leva.
            
       Har suttit vid datorn nu ett tag för att hitta någon fin skrivstil att ladda ner. Inte det enklaste när jag klarar endast minimalt på engelska och det mesta finns ju på engelska. Känner mig nästan vimmelkantig av att sitta stilla i fler timmar så nu struntar jag i detta till en annan dag och tror bestämt att den sedvanliga promenaden kunde göra gott. Ha en bra mitt i veckan dag. Vi ses.
1 kommentar:

Äventyret framtiden sa...

Så fint att läsa ditt vao (wow) på svenska/österbottniska!
Här är orkideerna också på specialpris i affärerna just nu, kanske jag också borde göra som du, köpa hem någon och sätta i glasburk. Tror nog att det blir så. Tack för inspirationen. Ljuset är så fint, förmodligen egengjort?