tisdag 12 oktober 2010

Chokladparty

Mums! I gårkväll fick jag smaka på en hel del verkliga godsaker. På marthamötet här hade ordnats chokladparty med Ritva Södergård från Hemgården i Vörå.
Vi fick varsitt litet pappersfat med olika chokladbitar att smaka. Där fanns vitchoklad, mörkchoklad, mjölkchoklad, dessutom gjorda av olika sorters kakaobönor och även med olika smaker. Det gick till ungefär som vid vinprovning att man verkligen skulle känna efter smaken och hinna njuta av dem.
Till sist fick vi smaka hennes egentillverkade olika tryffel som verkligen har goda smaker. Den var inte alls så söt som chokladen vi köper i affären. Klart att det kom med hem en påse rom-russin tryffel.


Borde ha haft kameran med så hade ni fått se alla sorter men så var det nu inte så här ser ni endast det jag själv köpte. Hon gör två olika sorters kulor som hon säljer i askar och flera olika smaker på tryffel, de är verkligen choklad av fin kvalite. Dessutom säljer hon lite annat finare choklad också. Vi fick höra om kakao odling, de olika bönorna,fermenteringen och hur den görs hennes fina chokladen. Kvällen var mycket givande och förståss njutbar.

4 kommentarer:

Bea sa...

Mums...det låter frestande gott! Jag känner till hennes godsaker och eftersom det är hantverk har chokladen priset därefter och skall naturligtvis ätas med andakt :)
Trevlig kväll! /Bea

Nette Cecilia sa...

Du har fått vara finsmakare så nu vet du hur du ska njuta av chokladen ,jag har varit på ett sådant tillfälle en gång o det var mycket givande,ha det bra,Nette

Lyckoslanten sa...

Nu frestas du lite1 Jag ska bara njuta med ögat! Förstår att det var en smakfull kväll! :o)

Creative Momone sa...

Oj, en sån provning skulle inte vara helt fel!! Ser så gott ut, och bekant på något vis, finns de att köpas ute i handeln?
Marianne