söndag 31 oktober 2010

Längtan till Thailand

Hej!
Ni skulle bara veta vad längtan till Thailand börjar infinna sig nu när den mörka tiden gör sig mera påmind. Där är ju också mörkt på natten och åtminstone ljust hela dagen. Och den sköna värmen, den gör verkligen gott för en frusen Finländare. Drog oss ett par år för att åka dit för man "gruvade" sig för den häftiga värmen men där på östra sidan således vid Siambukten var det 28-30+ dag som natt. Det klarar man nog när man inte behöver göra någonting, bara svalka sig i vattnet eller åka med luftkonditionerade bilar eller ta tidig morgonpromenad.
Ja jag längtar verkligen när jag kikar på mina foton därifrån. T.o.m i Bangkok skulle jag vilja vara några dagar trots att luften är hemsk och folk precis överallt men allt är så annorlunda än vad vi är vana vid så det är verkligen en upplevelse.
Vi tittar o tittar på nätet efter någon passande resa men kommer inte riktigt till skott. Resor finns nog men vi vill inte gärna till de större turistorterna för standveckan vill vi gärna ha på något mindre ställe. Få se om det nu alls blir till något eller om det blir nåt helt annat. Kanske är det någon annan av er som också funderar på Thailand?
Måste bara visa ett axplock ur fotosamlingen därifrån men det är nog lite vad som helst som kommer här.

Vacker vy över havet.
Morgonens soluppgång. Kunde vara mulet på morgonkvisten men alltid sol på dagarna.
Fruktförsäljaren på stranden. Det var helt fantastiskt att kunna köpa helt mogna mango varje dag på stranden. De skalade dem väldgit skickligt med plastpåse på handen så man behövde alldrig vara rädd för bobbor.
Detta är en vattenkanal som leder till en flytmarknad. Längs med växte mangoträd.
På promenaden i regnskogen fick vi se massor massor med fjärilar.De fanns i stora flockar men här har jag bild på några i olika färger.
Ananasodlingar fanns det lite här och var.
Inte alls konstigt att man längtar dit igen, kanske mera konstigt om man inte gjorde det. En bra vecka önskar jag till er alla.

6 kommentarer:

Birgitta sa...

Fina bilder du visar från Thailand. Förstår dom som längtar dit, men jag hör inte till dem. Jag skulle aldrig tåla värmen. Det blir att vara hemma och hoppas att vintern inte blir för lång.
Jag hoppas att du skriver lite mer hantverksmässan i Tammerfors sedan och även lägger ut lite foton därifrån. Kan vara roligt att få se hur det är i Finland.
Kramar Birgitta

Lyckoslanten sa...

Hade missat ditt förra fina inlägg med rapphöns och ljusen. Trevligt att göra egna ljus av stumpar! Thailand ja... Jag har aldrig varit där, tycker flygresan är för lång, men jag kan förstå att du längtar dit där det är så vackert! Kanske ni hittar någon bra resa! Ha en bra början på november! ♥

Creative Momone sa...

Fina bilder du visar!
Visst vill man till värmen nu...har aldrig varit till Thailand, men till fler av de grekiska öarna. Egentligen spelar det inte nån roll vart man far, bara man får komma bort från vardagslunken.
Hoppas det blir en resa för er! :))
Marianne

Nette Cecilia sa...

Har heller inte varit i Thailand o jag tänker inte åka dit heller för den värmen är inget för mig o på tok för lång resa,du visar nog vackra bilder därifrån.Men det är inget för en vit man skulle min man säga,Kram Nette

Bea sa...

Hej!
Visst gör sol och värme gott för nordbor i denna mörka tid på året, men inget Thailand för mig. Alldeles för lång resa.
Hoppas du finner ett lämpligt resmål!
Kram /Bea

Grinden på glänt sa...

Ja, vi far ju då i februari... ;)