fredag 29 oktober 2010

Rapphöns

Hoppsan, fredagkväll igen. Otroligt vad veckorna går snabbt. Inte rätta sprutten i mig med hantverkandet just nu och snart är det jul.
I stället kan jag visa vilket fint besök jag hade under fågelbrädet. Jag blev helt salig när jag såg att det satt flera stycken rapphöns där. I sommar hade vi en rapphönsfamilj i diket vid vår lilla väg. På dagarna syntes de endast några gånger men varje morgon när mannen eller jag hämtade tidningen så hoppade ungarna ur diket och sprang för livet. Jag kunde inte tro att det var rapphöns men från fågelboken fick jag det bekräftat. Antagligen är det samma rapphöns som besöker oss även nu.


Dessa ljus
tillverkade jag i fjol av gamla ljusstumpar och lite stearin. För att få dem lite intressantare så ringlade jag sen ännu lite stearin ovanpå och så här spetsliknade blev de när de brinner. Detta var inte min tanke från början men det kom liksom på handeln.Nu måste jag gå och hänga med hur det går för Elin Blom i Idol, hon sjöng just sin låt och fick inte så bra kritik i kväll men hoppas hon får vara kvar ändå.
I morgongkväll är det som ni säkert vet dansgalan vid Kristallen så de som bor på lagom avstånd och är sugen på att dansa borde söka sig dit. Själv vet jag inte ens om jag är sugen i morgongkväll eller inte. En skön fredagkväll till er alla.

4 kommentarer:

Creative Momone sa...

Inte ofta man får se rapphöns, de är ju så vackra. Tror att vi hade några på gården för ett par år sen, men var var jag då med min kamera?
De finaste ljus jag sett på länge! Ibland kan man göra konstverk i misstag. ;)
Ha en skön helg, med eller utan dans. Jag, som ju är hemma från Kristallenstaden, väljer att hoppa över, inte min melodi.
Marianne

Vform sa...

HEJ!
Vi brukar också ha rapphöns i närheten, men har inte sett några ännu!
Blev ingen dans för oss denna gång ;)
Härliga ljus du gjort!
Nästan som med bakverk ... dom misslyckade blir dom bästa ...
Här går det också trögt med tillverkningen ...
Ha en skön söndag!

Black Iris sa...

Vad mysigt att ha rapphöns på besök. Vad gulligt av dig att försöka få fatt på spetsmönstret åt mig men nu har jag sparat bilderna från dig så nån gång försöker jag mig på det för den var ju så jättefin.
Torrbollarna köper min gubbe på Jula men de finns nog på de flesta byggvaruhus också. De kostar ca 50 kr st och sen får man byta ut en refill på dom. Den klarar sig hela vintern så det är ingen stor investering. Som jag sa är de superbra. När man tömmer dem och ser hur mycket vatten det blir förstår man hur fuktigt det är i stugan.
Lycka till med dem nu
Kram Maidi

Ulla-Bella sa...

Så flotte bilder av både rapphøns og lysene dine:)