söndag 24 oktober 2010

Grannens fina inredningsdetaljer

Min granne som jag brukar dela motionsrundan med en gång i veckan, hon är en hejare på att få allt att se fint ut i deras hem.
I går när jag stack mig in dit så passade jag på att ta foto bl.a. på hennes fina köksgardin med handvirkad spets och så hennes spegel som hon nog haft väldigt länge men fortfarande tycker jag den är lika vacker varje gång jag är dit.
Som ni säkert ser så härstammar detta gardin från ett gammalt lakan med monogram och allt. Hon har själv virkat spetsen.
Här är spetsen i närbild så ni kan se att de tre stycken mörka ränderna är virkade helt utanpå spetsen. De är också vita men blir mörka här på bilden. Fantastiskt fin spets.
Fönster blir alltid mörka när jag tar foto men ni kan i allafall se hur det ser ut.
En annan gardinkappa som nog är ovanlig är den här som är i makrame. Väldigt fin den också tycker jag. Själv har jag alldrig prövat att knyta makrame.
Detta fönster blev också mörkt men det viktiga är att ni får en bild på hur kappan tar sig ut i hela fönstret.
Spegeln som hon så länge planerade att skaffa passar perfekt där den är i tamburen.
Och här ser ni vilken snömängd vi vaknade till i går morse.
Detta var också i går men fortfarande har vi helt vitt med snö på marken. Jag var helt förtjust men herr Hantverkarglädje gillar inte snö så man kan ju lite spelregler efter så många år och inte tjoar för mycket (ha ha).Det året vi byggde vårt hus så kom snön i oktober och stannade hela vintern. Ovanligt för vi måste ju vanligtvis ha en o annan halka emellan.
Vi ses, ha det så gott.

4 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Otroligt vacker spets på din grannes gardin,o makramègardinen den är vacker har själv knutit mycket makramè på sjuttiotalet så jag vet att det är mycket jobb bakom,,världen blir ju mycket ljusare med snö,kram Nette

Anelias hantverk sa...

Hälsa grannen att hon har riktigt snygga gardiner! Men så mycket snö, här har det smält bort! Härligt att pulsa fram i snö på er motionsrunda!
Ha en bra dag!

Lyckoslanten sa...

Mycket jobb bakom de fina gardinerna! Angående usb-minne i mitt inlägg är det en grej man sparar dokument, bilder på och väldans behändigt om man som jag vill flytta data mellan olika datorer, nästan som en arbetsportfölj, men en mycket liten sådan eftersom informationen inte finns på papper utan i minnepinnen.
Ha en skön dag! :o)

Vform sa...

Hej!
Jättefina gardiner du visar!
Har själv makrame´gardiner i gömmorna ... kanske dags att damma av dem igen!
Spegeln var ju riktigt speciell och fin!

Inte har vi sådan mängd snö här söderöver ...
men vi får väl snart vår del vi också :)

Ha en fin vecka!