söndag 10 oktober 2010

Oktoberfägring

Nu är alla mina krukor i skick inför senhösten. Eftersom jag är rädd om min taklök och murgröna så satte jag ner dem i jorden. Bytte således ut ett och annat till några calluna. Tyvärr är det som jag bara vill förknippa ljung och calluna med gravgården, varför vet jag inte. De förekommer ju överallt.
Min lada vill jag främst visa det fina halmtaket som även det är handgjort. En händig man i Sundom har gjort ladan. Dessutom är det här en helt vanlig vardagsbild för därunder ladan ligger en sil och på taket är slängd en elsladd. Så där gissar jag att det kan vara i varje hem men vanligtvis blir allt onödigt bortplockat inför fotografering.
Eftersom Klematisen alltid ser så skräpig ut på hösten så tänkte jag om det är lite annat som är vackert där så kanske det i stället drar blickarna till sig.
Det här är lyktställningen från ifjol som man kan pryda hur man vill.


Krukan med björkriskronan har fått sig ännu en liten förändring ingör senhösten.
När det ändras till vintertid får vi ju fylla på med fer lyktor för trevlighetens skull. Jag ser då inte fram emot köld och höstmörker men det kommer oundvikligen. Sköt om er.

3 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Så vackra höstplanteringar du har gjort! Jag är av samma åsikt med ljungen, men visst har den fin färg till hösten när allt annat är visset. Lilla ladan är för underbar!
Ha en fin dag!

Nette Cecilia sa...

Så vackert du gjort det i trädgården,ladan är ju för gullig,kram Nette

Lisbet sa...

Så fint du har gjort där ute hos dej!
Vet du om man kan beställa såna där lador?
Vi har haft en, men tyvärr blev den inte så bra omskött, så den murknade, eller vad man nu ska säga...
Hoppas du mår bra nu och är frisk från flunssan!