fredag 25 mars 2011

Efter vintersömnen

Nu får dom allt börja vakna upp från sin vintersömn, mina fuxior som var så här vackra i fjol. Det tycks finnas liv i två st men den tredje fick jag nog slänga. Om jag minns rätt så hade den tredje farit illa redan i höstas. Från början var det endast en fuxia som min sonhustru köpt men jag har tagit skott från den och således fått fler. De verkar klara vintern i den mörka källaren bra med endast tre vattningar per vinter. För att komma ihåg att vattna den så antecknar jag om bevattning på tre st datum i almanackan, det fungerat jättebra för min del.


Så här ser de ut nu men det var i förgår jag hämtade upp dem och de ser lite lovande ut redan.

Den här hade gärna fått sova rätt länge ännu för min del men den behagade att nästan få mig att skrika till när jag skulle ställa mig på vågen. Snabb som fasen försvann den och jag fick bara konstatera att inte räddade den mig från vågen, det var bara att igen ställa sig dit och läsa av om den lata vintern ställt till med mycket oreda för mig eller inte. Nå inte så farligt men ändå.
Fredagkväll och vackert väder, hoppas bara det räcker över helgen så att de allra flesta har en chans att ta sig ut. Ha det så gott och vi ses igen.

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fantastisk fuchsia! Hoppas det är en av dom som klarat vintern, den var så fluffig och färgen underbar.
Men inte vara rädd för en liten spindel, inte! Skojar, vet att många har spindelfobi.
Agneta kram

Ulla-Bella sa...

Så vakker den blomstret i fjor. Den kommer nok like fint i år:)

Lyckoslanten sa...

Intressant! Jag har full show med mina Mårbackapelargoner! Man blir verkligen fascinerad över växternas överlevnad. Väntar på bilder av de där till sommaren! ;o)

Nette Cecilia sa...

Bra ide´ det där med almanackan o bevattning ,jag tog in min mårbacka för en vecka sedan den har inte fått vatten på hela vintern och den lever det är otroligt ,trevlig helg Nette

Käranån sa...

Vilken fin fuchsia! Jag klarar inte av att spara blommor till följande år och driva upp dem igen, mina fingrar är långt ifrån gröna...
Fy sjutton för dom äckliga spindlarna som oxå börjar vakna till liv! ( har spindelfobi )
Ha en skön helg!

Lisbet sa...

Husspindlar för lycka med sej... :)
Ja vågen, hmmm, ett speciellt kapitel. Mycket aktuellt för min del!

Härlig fuchsia!

Ha en skön helg!

Black Iris sa...

Oj nu längtar jag efter mina fuchsior som står i matkällaren uppe i torpet. För 6 år sen när vi köpte torpet följde fuchsiorna med på köpet och de har klarat sig varje vinter t.o.m. utan vattning men det är rätt så fuktigt i matkällaren.
Hoppas nu att de klarat även denna vinter.
Spindeln är också en klar påminnelse om vad som finns där i matkällaren. Stora groteska såna lever där nere så gubben får hämta ut krukorna när det är dags.

Kram Maidi

Hobbykällaren sa...

Hej. Kul att du vill vara med i vår utlottning. Ha en bra dag. Kram från oss.

Pysselfarmor sa...

Först såg jag din fina fuchsia hur vackert den blommade - sedan såg jag 8-beningen huuuuuuuuu
det ger kalla kårar efter ryggen... hejdå
kommer en annan dag ;-)