måndag 14 mars 2011

Mera broderat

Kanske har ni lust att se min gamla broderade blus? Under den tiden i mitt liv när jag var som allra värst på att handarbeta så kom denna blus att bli till.
Min svägerska som var mycket duktig på att sy hade sytt väst och kjol av jeanstyg till sig och sin då lilla dotter, sen hade hon broderat blommor på och den grejen gillade jag. Eftersom jag hade planer att sy en blus i den här modellen så kom jag således också att brodera blommor. Nu efter kanske 25-30 år så är jag lika förtjust i den. Visst har den varit bortpackad i nån låda ett antal år men har återkommit i två perioder. Nu är det ju återigen inne med det rynkade så nu var den faktiskt med till Thailand och blev använd. Kanske syns den även här i sommar när värmen kommer, vi får se.Hela broderiet har jag sytt i kedjestygn, varför vet jag inte men antagligen kände jag mig inte säker på hand för att brodera på annat sätt. Om jag minns rätt så satte jag ihop motivet från fler olika blommotiv. Redan då var den mest roliga grejen att försöka göra nåot eget av det hela.
Nu blir det att söka sig ut, borsta av bilen och köra de 65km för att nå det mål dit jag skall i dag. Hoppas bara att de finns på plats de jag skall besöka.
Önskar er alla en bra dag. Vi ses.

4 kommentarer:

Ulla-Bella sa...

Dette var en flott bluse:)

Lyckoslanten sa...

Det är ett imponerande broderi! Modet kommer och går, men den där må alltid ligga i tiden!
Ha en skön vecka! ♥

Black Iris sa...

Jösses vilken tur att du har sparat den blusen. Sånt ser man ju mycket av i affärerna nu igen. Fint broderi du har gjort också. Klart du ska ha den i sommar..

Kram Maidi

susanne sa...

oj vilket arbete du satt ner på den blusen!
klart du ska ha den i sommar!
susanne