tisdag 8 mars 2011

Mars månads utställning

En ny månad har ju kommit i gång och med den en ny utställning vid Hantverkarboden.
Pörkenässällskapet syr verkliga kreationer till dockor av restbitar som de får från höger o vänster. En enorm fantasi har dessa damer för kläderna är vanligen utsmyckad på ett eller annat sätt. Nu har de också fått en del använda dockor som de sytt en hel garderob till och dessa dockor med hela sin garderob säljs sen som mommo eller fammo dockor. Tanken är den att barnet skall ha något att leka med även hos mormor eller farmor. Här visar jag endast en del av dockornas garderob men där ingår allt från trosor till vinterstövlar.
Jag kan inte tro annat än att dessa damer har en hel del glädje av att få spela ut sin kreativitet på dessa små plagg och dessutom får ett litet klirr i kassan. Bra gjort tycker jag.
I Hantverkarglädjes hus råder en enorm flunsa så i kväll blir det sofflocket och inget annat för min del. Tack alla ni som besöker min blogg. Vi ses.

7 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Åååh vad jag älskar dockkläder och skulle så gärna vilja sy hur mycket som helst! Så fina dessa kläder var!
Krya på dig!

Nette Cecilia sa...

Så söta dockkläder ,det går nog att göra mycket av rester o återanvändning.Inte vidare med flunsa nu ,krya på dig, Nette

Ulla-Bella sa...

Så mange flotte dukkeplagg de har laget:)

susanne sa...

duktiga damer där hos er!

susanne

Birgitta sa...

Vilka fina dockkläder. Det måste vara roligt att vara en liten tös och få klä sina dockor så fint.
Kram Birgitta

Bea sa...

Oj, sååå fina dockkläder!! Det påminner mig om att vårt barnbarn har beställt ett par skor till hennes nalle och nu blir jag påmind i samma veva :)
Må gott! /bea

Lyckoslanten sa...

Jag skulle gärna sitta och sy dockkläder om jag hade tid! Så fina de har sytt! Synd att du ahr blivit sjuk! Temperaturväxlingar kan göra sitt!
Krya på dig! ♥