söndag 19 februari 2023

Snö, snö, snö.

          Är så vackert att se ut från mitt pysselrumsfönster just nu. Har suttit där en stund igen i dag eftersom lite kort lämnade på hälft. Kallar detta rum för pysselrum eftersom jag själv har skrivbord med mina målargrejer där och barnbarnen har ett bord och hylla att röra sig med sitt pyssel. 

      Mycket pyssel var tidigare på gång vid barnbarnens bord men det märks rätt stor kontrast med pojkar o flickor. Visst ville de alla pyssla men flickorna som nu börjat bli stora var helförtjust i pysslandet. Pojkarna igen vill ju ha fart och fläng mellan varven så pysslandet har minskat regelt tycker jag.

     Njuter speciellt den här tiden på året att sitta just i det rummet när solen börjat visa sig, således helt ok att passa på med kort tillverkningen.

      Här börjar dagen gå mot kvällens skymning. Så vackert med all snö om än vi för någon dag sedan hann få lite vårkänning. Bara vintern inte håller i sig för länge så går det an.

      Salladen växer bra redan i fönstret. Snart får jag plocka några blad av den större. Efter att vi ätit det mesta från salladen så brukar jag lämna lite i mitten, plantera dem i såjord och strö i några hönsgödselpärlor. Bevattning varje dag så då får vi käka lite till bara solen ger sitt för att de ska växa.

      I dag har verkligen ingenting hänt här men så ska det ju också vara någon dag. Mannen åkte iväg till Mams cafe och hämta familjepizza så jag har inte ens tänkt på mat. De har så jättegoda pizzor särskilt dem med vitlök på, mums. Tack alla för att ni fortfarande kikar in här då och då, detta ger mig inspiration att hålla igång min blogg. Ha det gott, vi ses.


1 kommentar:

Evas Pyssel sa...

OJOJ så mycket snö !! Visst kan det vara vackert, men mest besvärligt. Vi har ingen snö här , men ganska trist väder. . . . blåsigt , småregningt ....... Nä, nu längtar man verkligen efter soliga , sköna dagar. Börja påta lite i jorden, så det första , ja du vet ju.
Utelivet !! Sol och värme. Än så länge kommer värmen från brasan och det är ju skönt det med. Plussa på med en stickning , gott fika o.s.v. så är livet ändå rätt skönt.
H a det gott önskar Eva